Tuesday, 1 May 2012

mixed feeling

salam..

firstly nak cakap...aku dah selamat sampai ke uitm shah alam..actually terasa macam 'errr'....weird jugak...actually...hmm..hmm...aku homesick...warghhh...hahaha..malu =___=''

serabut jugak laa sebab rabu ini ada test thermodynamic..aku takut..takut kalau aku xdapat buat dengan buat...sebab aku mula menyayangi subjek ini...kalau aku suka,aku akan buat yang terbaik..tapi dalam masa yang sama...aku takut kalau aku mengecewakan diri sendiri...so,,untuk tidak mengecewakan diri,,aku stay up malam ni...kihkihkih...padahai dah kena marah and kena halau...maaf la..degil sikit...ngeee...~

by the way...aku rindukan arwah tok...dia bela aku since kecik..selalu jugak merengek kat arwah tok...arwah meninggal bulan oktober 2011...waktu dapat tau arwah sakit,,aku dah ada kat uitm daa..beberapa hari after tu,,family aku semua try kontact aku..aku dapat tau arwah dah meninggal..terketar-ketar badan aku dapat tau berita tu...aku sedih...menangis jugak laa aku dapat tau...after dah puas menangis,,aku dah bertekad tak nak nangis bila tengok jenazah arwah..sebab aku selalu pegang jenazah akan sakit bila ahli keluarga menangis terhadap kematian beliau..alhamdulillah..aku dapat tahan rasa sedih tu...konon aku laa yang paling kental..aku ingat lagi malam tu arwah tak larat..aku jaga dia...arwah cakap "yang,,malam ni tidoq ngan tok k?" aku pun tidoq laa dengan arwah...arwah selalu tidoq kat bawah sebab senang dia nak g toilet...
*selalu teringat zaman kecik-kecik bila nak dekat merdeka..aku selalu suruh arwah cerita...arwah cerita penuh semangat..zaman dia makan ubi..zaman jepun masuk tanah melayu...hmm~
*time cuti after matrix tu..aku yang bela arwah...bawa arwah g klinik gigi...cabut semua gigi dia...dengar arwah dok bebel sakit...
*time arwah kena tahan kat wad..aku n yong jaga arwah kat hospital..sebab mak n mak-mak saudara aku tak kuat...so,,kami yang muda-muda ni laa yang jaga arwah..sepupu laki aku tunggu arwah dari luar wad..

huu...bila terkenangkan balik arwah tok...terasa macam dia still wujud...dia ada dekat sangat dengan anak-anak dan cucu-cucu dia walaupun aku ni antara cucu perempuan yang paling nakal...hmm...cukup kot..aku tak nak layan sangat..tapi aku selalu dengar roomate aku cerita bout arwah tokmak dia..aku pun pernah ada kenangan dengan arwah tok aku..tapi saja aku pendam...pleasee kawan...aku tahu kau sedih..aku pun pernah terasa kehilangan..huuu..dah speechless daaa..undur diri dulu...adioss~



p.s : al-Fatihah buat arwah tok.. Mah binti Dahman...sentiasa dalam kenangan...~

No comments:

Post a Comment