Wednesday, 23 May 2012

#entahapapantah

salam...
dah bersawang daaa blog aku ni haaa...apa khabar? tadi ada laa terjah beberapa blog...quite busy laaa...nasib laa minggu ni takda test mahupun quiz dan sebagainya sebab minggu depan dah nak cuti gawai...seminggu beb cuti...best laaa..~

best pun aku tak balik kedah pun -.-'' maka....bertapa laaa aku di muka bumi uitm shah alam ini bersama beberapa orang teman yang turut join...huh? tak ada kaitan dengan tajuk langsung! apo daaa...~

ok..back to the topik..aku sebenarnya mengalami perasaan homesick..hampir dua minggu dah laa aku homesick...entah laaa kenapa lately ni aku selalu sangat rindu rumah..acik pun selalu call aku..selalu gaduh2 setiap kali dia call..lagi laaa terasa nak balik..call nyah..tak habis-habis dengan shopping dia..untunglaaa...hahaha
mak n ayah pulak tak habis-habis bebel suruh fokus study dulu...hehe...thanx mak..thanx ayah..selalu ada bila anak-anak dorang memerlukan..this holiday,,family aku nak turun shah alam..sebab tu laaa aku tak balik kedah..maybe dalam 3 hari..hari first tu pergi kenduri kat kajang...rumah maklong..adik-beradik sebelah ayah...lepas tu pergi rumah makngah dekat nilai..ayah cakap nak shoping kat nilai >.< ?? apakah?? aku sudah semestinya shopping baju raya...kuang3...ok enough..

dah masuk bulan rejab rupanya..so? how was your first rejab? ok? selamat menempuhi hari-hari yang bakal datang..tempuhilah dengan penuh kesabaran..Allah sentiasa bersama orang-orang yang bersabar...lalala..

*ok...chow dulu before aku merepek meraban lagi banyak..biasalaa jari ni dah lama sangat tak taip..mula laa nak taip bukan-bukan..ok..selamat malam semua...salam..take care

p.s : saya rindu 'avengers'...~ lalalala..

Thursday, 10 May 2012

semoga cepat sembuh

salam...
aku rindu kat encik blogger..maaf...busy..test tak pernah putus..huhu...~

by the way..one of my skuad sakit..dia dah balik rumah dia..sudden loss of vision..
aku selalu jugak kacau dia..sekarang aku terasa RINDU kat dia!!! sangat rindu..sebab dia ja yang suka melayan perangai ngada-ngada aku...yang lain tu cuma suka cari gaduh dengan aku..dia suka treat aku macam adik..dia tua setahun dari aku...ira~ cepat la sembuh...boleh balik level cepat-cepat...aku rindu kat kau laaa...before this aku tak pernah cakap aku rindu kan? sekarang ni betul-betul rindu...rindu nak kacau ira..rindu nak bebel kat ira...rindu nak sakat ira...ira..be strong k..hari tu sedih sangat sebab tak sempat jumpa ira bila ira datang level... hmm..akhir kata..ira...~ jom laaa gaduhhhhh!!!! rinduuuu nak gaduhh! waaa :'(

p.s : semoga dipermudahkan segalanya..esok nak scan...insyaAllah..tak kan ada apa-apa..

Thursday, 3 May 2012

rindu

salam...
dah lama tak update blog an...ngeee..rindu sama encik blog...busy sikit laa lately ni...
test baru settle...tinggai lagi 1 test..iaitu test programming...huhu...agak tak suka subjek programming ni sebenarnya..sebab memerlukan pemahaman dan imaginasi yang tinggi...
selain test..ada juga laa masalah peribadi sikit..huhu

actually..rindu laaa pada zaman aku time sem1 tu...time tu bagi aku,,classmate aku memang terbaik laa..susah senang semua sama-sama...sekarang ni aku terasa asing sangat..maybe sebab aku ja yang stay hostel dan aku ada komitmen lain..dorang semua tak stay hostel...so..kadang-kadang tu bila aku pegi kelas,,ada ja cerita yang aku tak tau...kadang-kadang terasa terasing jugak laaa..bukan apa...kadang-kadang diorang ajak aku lepak,,aku tak dapat join sebab aku ada training...bila lunch pun kadang-kadang diorang borak-borak tentang something yang aku tak tau...aku tau aku busy..aku dah kurang lepak dengan diorang..hmm...terasa macam 'ala..baik aku bawa diri aku sendiri-sendiri jaaa...tak susah nak sakit-sakit hati..nak terasa bagai...'
aku suka fikir macam tu untuk menyedapkan hati...aku tau salah aku jugak tak pandai bahagi masa..tak dapat nak bahagikan kawan sesama skuad dengan kawan kelas...tapi please...aku rindu zaman kita sem1...and aku minta maaf sebab aku dah tak lepak ngan korang...korang berhak nak touching dengan aku tapi tolong jangan salah anggap...aku tak berniat nak buang korang dalam friend list aku..aku still sayang korang..huhu...tak kisah laa apa korang nak kata about aku..tolong faham keadaan aku sama ok? peace..no war...

*thanks to airforce sebab mengajar aku untuk mengawal tahap mental dalam diri..emosi aku pun dah boleh dikawal...kadang-kadang aku terasa macam aku ni hati kering...tak da perasaan....in the mean time,,bila tak dapat kawal baru laa aku cam beremosi sikit...itu pun boleh kawal lagi...ngee...undur diri dulu...adiosss~

p.s : jangan terlalu memandang rendah pada kebolehan diri sendiri...set in your mind that you can do it...insyaAllah..dengan izin Dia,,kita dapat buat dengan baik..

Lots of love, 9th skuad airforce uitm shah alam..

Tuesday, 1 May 2012

mixed feeling

salam..

firstly nak cakap...aku dah selamat sampai ke uitm shah alam..actually terasa macam 'errr'....weird jugak...actually...hmm..hmm...aku homesick...warghhh...hahaha..malu =___=''

serabut jugak laa sebab rabu ini ada test thermodynamic..aku takut..takut kalau aku xdapat buat dengan buat...sebab aku mula menyayangi subjek ini...kalau aku suka,aku akan buat yang terbaik..tapi dalam masa yang sama...aku takut kalau aku mengecewakan diri sendiri...so,,untuk tidak mengecewakan diri,,aku stay up malam ni...kihkihkih...padahai dah kena marah and kena halau...maaf la..degil sikit...ngeee...~

by the way...aku rindukan arwah tok...dia bela aku since kecik..selalu jugak merengek kat arwah tok...arwah meninggal bulan oktober 2011...waktu dapat tau arwah sakit,,aku dah ada kat uitm daa..beberapa hari after tu,,family aku semua try kontact aku..aku dapat tau arwah dah meninggal..terketar-ketar badan aku dapat tau berita tu...aku sedih...menangis jugak laa aku dapat tau...after dah puas menangis,,aku dah bertekad tak nak nangis bila tengok jenazah arwah..sebab aku selalu pegang jenazah akan sakit bila ahli keluarga menangis terhadap kematian beliau..alhamdulillah..aku dapat tahan rasa sedih tu...konon aku laa yang paling kental..aku ingat lagi malam tu arwah tak larat..aku jaga dia...arwah cakap "yang,,malam ni tidoq ngan tok k?" aku pun tidoq laa dengan arwah...arwah selalu tidoq kat bawah sebab senang dia nak g toilet...
*selalu teringat zaman kecik-kecik bila nak dekat merdeka..aku selalu suruh arwah cerita...arwah cerita penuh semangat..zaman dia makan ubi..zaman jepun masuk tanah melayu...hmm~
*time cuti after matrix tu..aku yang bela arwah...bawa arwah g klinik gigi...cabut semua gigi dia...dengar arwah dok bebel sakit...
*time arwah kena tahan kat wad..aku n yong jaga arwah kat hospital..sebab mak n mak-mak saudara aku tak kuat...so,,kami yang muda-muda ni laa yang jaga arwah..sepupu laki aku tunggu arwah dari luar wad..

huu...bila terkenangkan balik arwah tok...terasa macam dia still wujud...dia ada dekat sangat dengan anak-anak dan cucu-cucu dia walaupun aku ni antara cucu perempuan yang paling nakal...hmm...cukup kot..aku tak nak layan sangat..tapi aku selalu dengar roomate aku cerita bout arwah tokmak dia..aku pun pernah ada kenangan dengan arwah tok aku..tapi saja aku pendam...pleasee kawan...aku tahu kau sedih..aku pun pernah terasa kehilangan..huuu..dah speechless daaa..undur diri dulu...adioss~



p.s : al-Fatihah buat arwah tok.. Mah binti Dahman...sentiasa dalam kenangan...~