Sunday, 29 April 2012

menyesal

salam..

huhu..gara-gara tangan ni gatai...aku tertaip nama dia..pastu aku TERstalk dia...waaa...~
rindunyaa kat dia..
apa khabar awak sekarang?
hmmm...~
itu sahaja..sekadar meluahkan rasa terbuku. :')

p.s : kerana tangan,hati binasa..
p.p.s : ya Allah..kuatkanlah hatiku... :')

google

salam...
haaa...semua kenal encik google kn? tipu laa kalau tak kenal...kanak-kanak pun kenal tau..hoho...petang tadi saja jaa aku main dengan encik google ni...suka suki kan..and aku pun ada terjoin permainan cleverbot..lalala~ ini hasil daripada kawan aku laaaa...dia yang bagi idea kat aku untuk try main..

 nama dia salsabilaa...hehe...budak sekolah se-mrsm dengan aku...satu batch dengan aku..


***********************************************************************************

berikut adalah antara permainan google yang aku main ::::

permainan men-google nama sendiri....hehehe



next adalah ::::

sengal betul encik cleverbot ni...dia pulak yang nasihat aku...
*tulisan biru : cleverbot
*tulisan hitam : aku
nak main?
just pergi pada encik google
taip 'cleverbot'
tekan enter...
plop! lihatlah hasilnyaaaa~


next adalah ::::

google gravity....lalala~
layan jugak google gravity ni..


after step by step..nak tahu step nya?
1-pergi ke google
2-taip 'google gravity'
3-tekan enter


inilah hasilnya...
*anda boleh bermain tolak ke atas mahupun ke bawah xkisah kiri atau kanan.
enjoy yourself...~


-----> google gravity boleh dimain seandainya anda bengang dengan encik google...oopppss! :) jangan marah yaa wahai encik google...lalalala~




nasi lomak

salam..

nak kongsi sikit...gara-gara nasi lomak,,pagi tadi aku dikejutkan oleh kak sulung aku or aku panggil dia 'yong'....panggilan orang perak..yong ni alhamdulillah sekarang sedang pregnant..almost 1month kalau tak silap laa...and then,,nak di jadikan cerita pagi tadi after subuh,aku selalu akan tidur balik... walaupun tidur after subuh xelok .....ngeee....dia teringin nak makan nasi lemak kat taman alor janggus...(mak selalu beli...sedap ooo)...ok..memandangkan abang long aku(abang ipar aku a.k.a suami yong) tak balik sekali sebab dia kerja..so,,adik-adik yong laa jadik mangsaa....and aku laaa orang tuuu...wahaaa..then,,aku g laaa beli..perghh...balik jaa dari kedai tu,aku terus melantak dua bungkus nasi lomak!! fuhh..memang terbaik...lepastu online kejap..aku ngah update blog laa..malangnyaaa,,xkesampaian apabila hujan pulak...
*hujan waktu pagi..tergugat iman...
apa lagiii...terus aku tutup laptop n tidur~~~ sampai laaa jam11 pagi...lalalala~ahaks!


----> tidur terganggu laaa sebab mak kejutkan suruh beli tiket..tiket balik shah alam...waaa :'(
cuti dah berakhir rupanya..huhuhu....g la siap-siap beli tiket...wahahaha..aku naik bas Etika...sebab?
sebabnya : kerusi dia besar oooo...pastu selesa laaa...sila laa naik...best oo... *promot etika jap*
after beli tiket bas tuu...aku tengok tangki minyak kereta banyak lagi...yabedabedu laaaa jawabnyaa...aku g window shoping sorang-sorang...jadi loner jap arini...haha...sebab aku window shoping tanpa dirancang pun..starting kat tesco mergong then terus ke alor star mall then lastly g stargate alor star...hehe..nampak laaa takda kerja nak buat kan? huhu..kat alor star mall tu aku dah tergugat aw nak tengok wayang...tup tup fon bunyi...
.
.
.
"fazreen,kau kat mana? " kawan kol..
"aku ngah tengok screen pawagam ni haa..kat as mall"
"dengan sapa?"
"err...aku sorang..."
"tak payah buat kerja gilaa laa! g balik sekarang!"
"tapi....the avengersss????"
"aku cakap..balik!"
.
.
.
huhuhu....aku pun balik laaa..kononnya laaa..padahai aku terus g stargate pulak...hahaha...maaf yaa kawan..degil sikit...
actually...mesti tertanya kan kenapa aku sanggup g window shopping sorang-sorang? sebab aku mencari sesuatu...dah lama aku teringin nak beli...aku pusing shah alam pun tak jumpa jugak...pusing alor star tadi pun tak jumpa...hmm..~~
kalau ada sesiapa menjumpai tolong gitau boleh? nakkkk sangat...
barang tu adalah beg galas berwarna hijau striking



beg diatas sebagai contoh jaaa..tapi aku nak lagi striking dari yang contoh ni..
design,,as simple as it is..macam yang kat atas tu pun dah ok...
nak sangat!!!!
huhuhu....


p.s : sekarang ni aku minat yang striking pulak...hijau striking..kuning striking...perghh...:DD
p.p.s : petang-petang dah merepek bukan-bukan daaa..huhu..
p.p.p.s : beg ni memang sangat-sangat nak...huhu...somebody can make my dream come true??

*itu saja...undur diri dulu...adiosss~

Saturday, 28 April 2012

kecelaruan maklumat

salam....

silalah tonton.....



.
.
.
.
.
ini bukan kes nak promote mamat ni...or nak bagitau yang aku memang minat mamat ni...tapi aku memang follow mamat ni sebab dia orang utara..n satu lagi sebab video dia semua best-best..hehe...ok..stop..back to topik...actually nak cakap..
apa yang dia cakap betul maaaa...aku pernah ada di situasi di mana aku mendapat maklumat yang berbeza-beza...perghhh..biasalaaa...manusia ni banyak buat silap...and aku jugak pernah buat tuduhan tanpa usul periksa...ish ish ish...xpatut-xpatut..sekarang dah insaf...sama-sama berubah yaa...apa-apa un nak buat,,mesti mendengar kedua belah pihak...bukan sebelah ja tau...tamo tamo tamo...:D
itu sahaja...ketemu lagi..adiossss~

p.s : saya rindu kawan-kawan saya...kawan-kawan sekolah saya..xkisah laa yang sekolah asma mahupu sekolah mrsm..
p.p.s : hope korang pun xlupakn aku yaaa...miss you all...
p.p.p.s : aku xpenah sombong..sentiasa doakan korang berjaya.. love korang..

demam

salam...

entry kali ini nak tulis berkaitan ngan penyakit demam...penyakit yang dah lali telinga aku dengar..hehe...bukan apa...aku nak cakap sebab kat umah aku ni boleh kata semua sedang dijangkiti virus demam...bermula pada adik aku yang bongsu,darjah6...kemudian diikuti adik aku bawah aku,form4...now..mak aku pulak...hohoho...dengar kata,,kawan-kawan aku pun ada juga yang demam...wahhhhh....~ ini seriussss....

by the way,walau macam mana pun situasi anda diluar sana,saya berharap anda semua dapat menjaga kesihatan..sekarang ni musim xmenentu....kejap panasss jaaaa...kejap hujannnnn....so,sebagai precaution...minum laaa air banyak-banyak...chooppppp!!!bukan air paip yeee!! minum laaa air yang sudah dimasak mahupun air mineral or sama waktu..air paip bukan xbagus..bagus...tapiiii..lagi bagus minum air yang dah dimasak...harap maklum yee....then,,banyakkan makan buah-buahan n sayur-sayuran..jangan memilih!!!!haaa....itu yang common laaa...

........................................................................................................................................................

*tadi jalan-jalan antar adik yang form4 tu balik asrama...aku agak nakal di atas jalan raya....lalalala...nak tau apa aku buat? TAK sengaja ok......ngeeee

apakah?? lalala.....jom follow story~

the story begin : nak dijadikan story...kotak biru tu kereta mak aku..dipandu oleh budak nakal...lalala~
pastu apa lagi...aku TERikut kereta depan aku tu haaa..aku pun blur TERikut sekali...after insiden tersebut barulah sedar akan tindakan yang tidak berasas tu...kemudian aku n adik-adikku melepaskan tawayang entahapapantah....lalalala~
moral of the story : bawa kereta ikut undang-undang jalan raya..bukan ikut kereta depan..ngeeee... :D
undur diri dulu....adiossss~~




tidur depan laptop

salam...
hohoho....tertidur depan laptop itu memang kebiasaan bagi aku...
especially bila wat kerja atas katil...memang laptop adalah bantal dakap aku..ngeeee~
actually,,aku dah menyimpan harapan dan berazam serta bertekad untuk menghabiskan lab report fluid mechanic aku nie haaaa...malangnya...

ibarat aku pada mulanya.....(bukan wajah sebenar)

after beberapa minit...aku pun xpasti

inilah hasilnya...huhu



..............................................................................................................................................................................................

alang-alang dah terjaga...aku terus updated blog sebabnya? aku tengok lab report,,mulut aku asyik menguap..
kejam betul...bila ngadap blog,,,perghhhhh...lajunyaaa tangan aku berlari atas keypad board ni....
dan inilah hasilnya...

p.s : lain kali kena lebih kuat berazam...jangan tergoda dengan katil
p.p.s : selamat malam...adiossss~~~

Friday, 27 April 2012

dear awak

salam....

dear awak..
saya empunya blog baru ini memohon kemaafan kerana pernah mengecewakan awak..
yea..memang salah saya..saya tau..tapi itu kisah lama..
saya padam blog lama saya pun sebab awak jugak..harap awak bahagia laaa bersama orang-orang disekeliling awak sekarang..

tulus ikhlas,
noname....



.......................................................................................................................................................................

hehehe...emo nampak...x emo sangat pun...ini sebab tadi ada majlis makan-makan sikit...birthday party my cousin..untung diaa sebab pakwe dia yang sponsor..pakwe dia orang sabahan..bila sebut bout sabah terus aku teringat about my pegawai..pegawai???lalala~ aku ROTU AIRFORCE di UiTM Shah Alam tu..ngeee..ok back to topik..

pakwe dia orang sabahan..kerja sebagai polis..jengjengjeng..dalam hati ni ada jugak laa terasa 'seronoknya dia' hehehehe...nak kata jeles xjugak...sebab aku pun ada orang yang aku sayang..but the most important now..saya sayangggg family dan rakan-rakan saya.....ngeeee....adiosss~~

p.s : happy birthday awak...semoga dirahmati..sorry la awak sebab kiter xdapat nak beli kek secret recipe untuk awak...lalalala
p.p.s : ni hadiah untuk awak..harap awak suka... :D

ni hadiah untuk awak..lalalala~

Of homelessness and hot rides

salam...ini adalah copy paste daripada Hlovate punya status di fb...yup...sy peminat setia Hlovate..

A conversation over tea : Of homelessness and hot rides.
____________________________

“Tak adil la kalau kita nak judge pasal Islam dengan tengok orang Muslim sekarang sebab kebanyakan Muslims sekarang ni pun bukannya betul-betul seratus peratus practice Islam.Tapi walau horrible macam mana pun seorang Muslim tu,Islam itself masih cantik jugak.”

“True.”

“Nak pakai contoh mudah,kita pakai analogi orang homeless dengan Ferrari sebijik la.Kalau kita tengok Ferrari merah seksi berkilat tu sebijik depan mata kita,tengok dari angle mana pun memang tetap lawa.Walaupun kalau letak Ferrari tu tengah-tengah kawasan setinggan.Lagi la nampak lawa sebab relativity dengan environment keliling buat dia nampak lagi lawa kalau nak banding letak dia kat tengah-tengah showroom."

Sudu mengacau teh di dalam mug. "Kira macam realiti sekarang la.In the midst of moral decay yang segala benda rosak and corrupt,lagi la Islam tu nampak macam sinar percahayaan agung ulung yang boleh menentang kegelapan azali,gitu?"

Terdiam.

"Kau terkedu tu sebab analogi aku ke laut ke,kau speechless?"

"Speechless dengan analogi kau punya bahasa." Sengih. "Tapi betul la tu."

Sengih berbalas.Sudu diletak ke dalam piring.

"Dan kalau kita nak pakai analogi a not-so-good-Muslim yang membawa Islam kononnya,boleh je kalau kita nak bayangkan orang homeless yang selekeh comot habis tu bawak Ferrari lawa tu.Ferrari tu masih tetap lawa.Tak kisah la siapa yang bawak pun.Ni bukan contoh aku reka,ni contoh yang aku baca.”

"Tapi berapa ramai antara kita yang jadi driver Ferrari yang selekeh serabai tu?" Mug teh dicapai.

Angkat kening double-jerk. "Nak jadi driver Ferrari yang smart kena usaha la.Ingat nikmat Ferrari tu sendiri senang nak dapat?Heh."

________
mari kita sama-sama jadi 'driver' Ferrari yang smart pakai tux atau yang sebangsa dengannya.kalau serabai nak bawak Ferrari apa kes?mencemar daulat Ferrari itu namanya,no?



*kenapa aku copy? hahaha...sebab aku asa nak share cerita ni...quite good...its not a story without meaning...betul jugak laa tu...aku xnafikan yang sekarang Islam ramai tapi xsepenuhnya Islam..cerita ini pengajaran untuk diri aku jugak...ok..aku undur diri dulu...adioss~

Thursday, 26 April 2012

tersebutlahhhhh

salam...jom layan story jap....cilok dari fb jugak....

BOY : Dik! kira dik...
DIK : Makan apa bang?
BOY : Nasi goreng biasa dengan ais kosong
GIRL : Saya punya nasi goreng thai dengan fresh orange.
DIK : Sekali ka bang?
BOY : Tak tak, asing-asing.
GIRL : Awk ni tak gentlemen langsung...
BOY : Laaa bila masa saya kata nak belanja awak makan?
GIRL : Memang la awak x cakap. tapi boyfriend kan kena belanja girlfriend dia.
BOY : Siapa cakap kena buat mcm tu?
GIRL : Tak ada orang cakap tapi dah itu kan kebiasaan. Lumrah. Semua couple macam tu la.
BOY : Owh... Kalau mcm tu saya ni luar biasa sikit la. Awak bukan tanggungjawab saya lagi. Habiskan duit untuk awak beribu-ribu pun belum tentu awak akan kahwin dengan saya lagi.
GIRL : .......



moral of the story : couple jugak...tp jangan salah tafsirkan couple itu yeee....selagi belum diakad nikahkan...xsemua kita boleh sharing is caring ngan pasangan kita....itu sahaja...xnak merepek meraban daaa...adiosss~


p.s : blog ni moden sangat r...xreti nk edit layout...wawawa..somebody ley tolong ajarkan? huhu

battleship vs the avengers'

salam........


movie wajib tengok......
hoho...battleship n the avengers...kenapa aku nak sangat tengok? sebab battleship ni ada rihanna berlakon...teringin nk tengok dia..nak kata minat dia....biasa jaaa...sebab nk tengok seorang artis yang sebelum ni menyanyi mengubah haluan ke berlakon...kalau best,,ok laaa..kalau xbest,,kita kena support..lalala~ the avengers pula sebab aku minat cerita hero2 ni...plus,,cerita ni mengabungkan banyak hero..perghhh.....xsabarnyaaa....huhu

mesti korang cakap "eh,,bukankah battleship dh ada kat pawagam?"
yeeeaaaaaa.....sayaaa tauuuuuuu....tapi xberkesempatan lagi nak tengok...wawawa...

ok..enough..terover feeling plak kn...itu jaaa kot...jumpa lagi...daaaaa

followers

salam....hehe...tq kepada mereka yang sudi follow..
blog masih baru...xberapa best..
tapi bila tadi online...nampak ada followers,,,
semangat ja tangan ni nak taip...hehe

itu ja nk cakap...later sy update lagi...tq yaaaa~ :)

Tuesday, 24 April 2012

luahan hati

ok....
gempak je kn? huhu..sebenarnya..aku masih lagi kontact ngan si F...kalau penah terbaca bout blog lama..aku penah cerita bout si F..yup..xdinafikan..si F tu my ex...my first love maybe..sekarang..kitorang sebagai kawan jaaa....ngeee..sebab dia dah berpunya...cantik awek dia..malangnyaaaa...

jeng...jeng..jeng...

dia xbahagia pun dengan awek dia tu....selalu gak ngadu kat aku..aku serba salah..sebab aku masih sayang dia...walaupun aku penah kapel ngan si A after si F ni...tapi apa bley buat..huhu...
orang cakap..kalau ad jodoh xkemana kan? yup...! betul tu....huhu..
dia cakap camni ngan aku..
"kan best kalau dapat jumpa.."
aku plak...-.-'
speechless...
wahaaa...its happen again....
lalalalala...~~

datz all....ketemu lagi..daaa~

untitled

salam...
haha...aku agak bengong jugak sebab penah delete blog lama...camtu laa kn...apa pun xboleh...nak dijadikan cerita...lately ni aku memang nakal...nama pun budak nakal...haha
so...kenapa macam tu? 
sebab sekarang aku terasa menyesal delete blog aku..sebab? aku yang gatai tangan..suka buat sesuatu tanpa berpikir panjang..hanya pikir untuk keseronokan diri sendiri...tahniah... :)

itu sahaja..next ketemu lagi...daaa~

Monday, 23 April 2012

new blog

salam...
after fews month.............blog ni wujud kembali tapi dengan rupa baru...sengaja padam blog yg lama..tutup blog lama...buka blog baru..ada laa beberapa faktor yang terpaksa aku rahsiakan..mungkin 1hari nanti budak nakal ni akan story..who knows....:) 
dat's all sebagai pembuka kata...
semoga all readers mendapat rahmat dariNya..