Monday, 2 July 2012

ke-busy-an

salam...
maaf la sebab busy sikit...sekarang ngah minggu exam..biasala budak degree uitm memang exam lambat dari u lain...huhu...alhamdulillah dah selamat habis 2 paper..tinggai lagi 2 paper..sakit kepala otak tapi demi masa depan dan harapan mak ayah,,aku haruslah berusaha..sebab tu blog sangat bersarang...dah lama tak update...next week habis paper akan ku update banyak-banyak and terjah blog-blog korang...maaf yaa... :)

itu ja entry untuk kali ini...jumpa lagi...:)

p/s : terasa kesunyian apabila kawan yang rapat tiada...huhu..daaa~ take care

Wednesday, 23 May 2012

#entahapapantah

salam...
dah bersawang daaa blog aku ni haaa...apa khabar? tadi ada laa terjah beberapa blog...quite busy laaa...nasib laa minggu ni takda test mahupun quiz dan sebagainya sebab minggu depan dah nak cuti gawai...seminggu beb cuti...best laaa..~

best pun aku tak balik kedah pun -.-'' maka....bertapa laaa aku di muka bumi uitm shah alam ini bersama beberapa orang teman yang turut join...huh? tak ada kaitan dengan tajuk langsung! apo daaa...~

ok..back to the topik..aku sebenarnya mengalami perasaan homesick..hampir dua minggu dah laa aku homesick...entah laaa kenapa lately ni aku selalu sangat rindu rumah..acik pun selalu call aku..selalu gaduh2 setiap kali dia call..lagi laaa terasa nak balik..call nyah..tak habis-habis dengan shopping dia..untunglaaa...hahaha
mak n ayah pulak tak habis-habis bebel suruh fokus study dulu...hehe...thanx mak..thanx ayah..selalu ada bila anak-anak dorang memerlukan..this holiday,,family aku nak turun shah alam..sebab tu laaa aku tak balik kedah..maybe dalam 3 hari..hari first tu pergi kenduri kat kajang...rumah maklong..adik-beradik sebelah ayah...lepas tu pergi rumah makngah dekat nilai..ayah cakap nak shoping kat nilai >.< ?? apakah?? aku sudah semestinya shopping baju raya...kuang3...ok enough..

dah masuk bulan rejab rupanya..so? how was your first rejab? ok? selamat menempuhi hari-hari yang bakal datang..tempuhilah dengan penuh kesabaran..Allah sentiasa bersama orang-orang yang bersabar...lalala..

*ok...chow dulu before aku merepek meraban lagi banyak..biasalaa jari ni dah lama sangat tak taip..mula laa nak taip bukan-bukan..ok..selamat malam semua...salam..take care

p.s : saya rindu 'avengers'...~ lalalala..

Thursday, 10 May 2012

semoga cepat sembuh

salam...
aku rindu kat encik blogger..maaf...busy..test tak pernah putus..huhu...~

by the way..one of my skuad sakit..dia dah balik rumah dia..sudden loss of vision..
aku selalu jugak kacau dia..sekarang aku terasa RINDU kat dia!!! sangat rindu..sebab dia ja yang suka melayan perangai ngada-ngada aku...yang lain tu cuma suka cari gaduh dengan aku..dia suka treat aku macam adik..dia tua setahun dari aku...ira~ cepat la sembuh...boleh balik level cepat-cepat...aku rindu kat kau laaa...before this aku tak pernah cakap aku rindu kan? sekarang ni betul-betul rindu...rindu nak kacau ira..rindu nak bebel kat ira...rindu nak sakat ira...ira..be strong k..hari tu sedih sangat sebab tak sempat jumpa ira bila ira datang level... hmm..akhir kata..ira...~ jom laaa gaduhhhhh!!!! rinduuuu nak gaduhh! waaa :'(

p.s : semoga dipermudahkan segalanya..esok nak scan...insyaAllah..tak kan ada apa-apa..

Thursday, 3 May 2012

rindu

salam...
dah lama tak update blog an...ngeee..rindu sama encik blog...busy sikit laa lately ni...
test baru settle...tinggai lagi 1 test..iaitu test programming...huhu...agak tak suka subjek programming ni sebenarnya..sebab memerlukan pemahaman dan imaginasi yang tinggi...
selain test..ada juga laa masalah peribadi sikit..huhu

actually..rindu laaa pada zaman aku time sem1 tu...time tu bagi aku,,classmate aku memang terbaik laa..susah senang semua sama-sama...sekarang ni aku terasa asing sangat..maybe sebab aku ja yang stay hostel dan aku ada komitmen lain..dorang semua tak stay hostel...so..kadang-kadang tu bila aku pegi kelas,,ada ja cerita yang aku tak tau...kadang-kadang terasa terasing jugak laaa..bukan apa...kadang-kadang diorang ajak aku lepak,,aku tak dapat join sebab aku ada training...bila lunch pun kadang-kadang diorang borak-borak tentang something yang aku tak tau...aku tau aku busy..aku dah kurang lepak dengan diorang..hmm...terasa macam 'ala..baik aku bawa diri aku sendiri-sendiri jaaa...tak susah nak sakit-sakit hati..nak terasa bagai...'
aku suka fikir macam tu untuk menyedapkan hati...aku tau salah aku jugak tak pandai bahagi masa..tak dapat nak bahagikan kawan sesama skuad dengan kawan kelas...tapi please...aku rindu zaman kita sem1...and aku minta maaf sebab aku dah tak lepak ngan korang...korang berhak nak touching dengan aku tapi tolong jangan salah anggap...aku tak berniat nak buang korang dalam friend list aku..aku still sayang korang..huhu...tak kisah laa apa korang nak kata about aku..tolong faham keadaan aku sama ok? peace..no war...

*thanks to airforce sebab mengajar aku untuk mengawal tahap mental dalam diri..emosi aku pun dah boleh dikawal...kadang-kadang aku terasa macam aku ni hati kering...tak da perasaan....in the mean time,,bila tak dapat kawal baru laa aku cam beremosi sikit...itu pun boleh kawal lagi...ngee...undur diri dulu...adiosss~

p.s : jangan terlalu memandang rendah pada kebolehan diri sendiri...set in your mind that you can do it...insyaAllah..dengan izin Dia,,kita dapat buat dengan baik..

Lots of love, 9th skuad airforce uitm shah alam..

Tuesday, 1 May 2012

mixed feeling

salam..

firstly nak cakap...aku dah selamat sampai ke uitm shah alam..actually terasa macam 'errr'....weird jugak...actually...hmm..hmm...aku homesick...warghhh...hahaha..malu =___=''

serabut jugak laa sebab rabu ini ada test thermodynamic..aku takut..takut kalau aku xdapat buat dengan buat...sebab aku mula menyayangi subjek ini...kalau aku suka,aku akan buat yang terbaik..tapi dalam masa yang sama...aku takut kalau aku mengecewakan diri sendiri...so,,untuk tidak mengecewakan diri,,aku stay up malam ni...kihkihkih...padahai dah kena marah and kena halau...maaf la..degil sikit...ngeee...~

by the way...aku rindukan arwah tok...dia bela aku since kecik..selalu jugak merengek kat arwah tok...arwah meninggal bulan oktober 2011...waktu dapat tau arwah sakit,,aku dah ada kat uitm daa..beberapa hari after tu,,family aku semua try kontact aku..aku dapat tau arwah dah meninggal..terketar-ketar badan aku dapat tau berita tu...aku sedih...menangis jugak laa aku dapat tau...after dah puas menangis,,aku dah bertekad tak nak nangis bila tengok jenazah arwah..sebab aku selalu pegang jenazah akan sakit bila ahli keluarga menangis terhadap kematian beliau..alhamdulillah..aku dapat tahan rasa sedih tu...konon aku laa yang paling kental..aku ingat lagi malam tu arwah tak larat..aku jaga dia...arwah cakap "yang,,malam ni tidoq ngan tok k?" aku pun tidoq laa dengan arwah...arwah selalu tidoq kat bawah sebab senang dia nak g toilet...
*selalu teringat zaman kecik-kecik bila nak dekat merdeka..aku selalu suruh arwah cerita...arwah cerita penuh semangat..zaman dia makan ubi..zaman jepun masuk tanah melayu...hmm~
*time cuti after matrix tu..aku yang bela arwah...bawa arwah g klinik gigi...cabut semua gigi dia...dengar arwah dok bebel sakit...
*time arwah kena tahan kat wad..aku n yong jaga arwah kat hospital..sebab mak n mak-mak saudara aku tak kuat...so,,kami yang muda-muda ni laa yang jaga arwah..sepupu laki aku tunggu arwah dari luar wad..

huu...bila terkenangkan balik arwah tok...terasa macam dia still wujud...dia ada dekat sangat dengan anak-anak dan cucu-cucu dia walaupun aku ni antara cucu perempuan yang paling nakal...hmm...cukup kot..aku tak nak layan sangat..tapi aku selalu dengar roomate aku cerita bout arwah tokmak dia..aku pun pernah ada kenangan dengan arwah tok aku..tapi saja aku pendam...pleasee kawan...aku tahu kau sedih..aku pun pernah terasa kehilangan..huuu..dah speechless daaa..undur diri dulu...adioss~



p.s : al-Fatihah buat arwah tok.. Mah binti Dahman...sentiasa dalam kenangan...~

Sunday, 29 April 2012

menyesal

salam..

huhu..gara-gara tangan ni gatai...aku tertaip nama dia..pastu aku TERstalk dia...waaa...~
rindunyaa kat dia..
apa khabar awak sekarang?
hmmm...~
itu sahaja..sekadar meluahkan rasa terbuku. :')

p.s : kerana tangan,hati binasa..
p.p.s : ya Allah..kuatkanlah hatiku... :')

google

salam...
haaa...semua kenal encik google kn? tipu laa kalau tak kenal...kanak-kanak pun kenal tau..hoho...petang tadi saja jaa aku main dengan encik google ni...suka suki kan..and aku pun ada terjoin permainan cleverbot..lalala~ ini hasil daripada kawan aku laaaa...dia yang bagi idea kat aku untuk try main..

 nama dia salsabilaa...hehe...budak sekolah se-mrsm dengan aku...satu batch dengan aku..


***********************************************************************************

berikut adalah antara permainan google yang aku main ::::

permainan men-google nama sendiri....hehehe



next adalah ::::

sengal betul encik cleverbot ni...dia pulak yang nasihat aku...
*tulisan biru : cleverbot
*tulisan hitam : aku
nak main?
just pergi pada encik google
taip 'cleverbot'
tekan enter...
plop! lihatlah hasilnyaaaa~


next adalah ::::

google gravity....lalala~
layan jugak google gravity ni..


after step by step..nak tahu step nya?
1-pergi ke google
2-taip 'google gravity'
3-tekan enter


inilah hasilnya...
*anda boleh bermain tolak ke atas mahupun ke bawah xkisah kiri atau kanan.
enjoy yourself...~


-----> google gravity boleh dimain seandainya anda bengang dengan encik google...oopppss! :) jangan marah yaa wahai encik google...lalalala~




nasi lomak

salam..

nak kongsi sikit...gara-gara nasi lomak,,pagi tadi aku dikejutkan oleh kak sulung aku or aku panggil dia 'yong'....panggilan orang perak..yong ni alhamdulillah sekarang sedang pregnant..almost 1month kalau tak silap laa...and then,,nak di jadikan cerita pagi tadi after subuh,aku selalu akan tidur balik... walaupun tidur after subuh xelok .....ngeee....dia teringin nak makan nasi lemak kat taman alor janggus...(mak selalu beli...sedap ooo)...ok..memandangkan abang long aku(abang ipar aku a.k.a suami yong) tak balik sekali sebab dia kerja..so,,adik-adik yong laa jadik mangsaa....and aku laaa orang tuuu...wahaaa..then,,aku g laaa beli..perghh...balik jaa dari kedai tu,aku terus melantak dua bungkus nasi lomak!! fuhh..memang terbaik...lepastu online kejap..aku ngah update blog laa..malangnyaaa,,xkesampaian apabila hujan pulak...
*hujan waktu pagi..tergugat iman...
apa lagiii...terus aku tutup laptop n tidur~~~ sampai laaa jam11 pagi...lalalala~ahaks!


----> tidur terganggu laaa sebab mak kejutkan suruh beli tiket..tiket balik shah alam...waaa :'(
cuti dah berakhir rupanya..huhuhu....g la siap-siap beli tiket...wahahaha..aku naik bas Etika...sebab?
sebabnya : kerusi dia besar oooo...pastu selesa laaa...sila laa naik...best oo... *promot etika jap*
after beli tiket bas tuu...aku tengok tangki minyak kereta banyak lagi...yabedabedu laaaa jawabnyaa...aku g window shoping sorang-sorang...jadi loner jap arini...haha...sebab aku window shoping tanpa dirancang pun..starting kat tesco mergong then terus ke alor star mall then lastly g stargate alor star...hehe..nampak laaa takda kerja nak buat kan? huhu..kat alor star mall tu aku dah tergugat aw nak tengok wayang...tup tup fon bunyi...
.
.
.
"fazreen,kau kat mana? " kawan kol..
"aku ngah tengok screen pawagam ni haa..kat as mall"
"dengan sapa?"
"err...aku sorang..."
"tak payah buat kerja gilaa laa! g balik sekarang!"
"tapi....the avengersss????"
"aku cakap..balik!"
.
.
.
huhuhu....aku pun balik laaa..kononnya laaa..padahai aku terus g stargate pulak...hahaha...maaf yaa kawan..degil sikit...
actually...mesti tertanya kan kenapa aku sanggup g window shopping sorang-sorang? sebab aku mencari sesuatu...dah lama aku teringin nak beli...aku pusing shah alam pun tak jumpa jugak...pusing alor star tadi pun tak jumpa...hmm..~~
kalau ada sesiapa menjumpai tolong gitau boleh? nakkkk sangat...
barang tu adalah beg galas berwarna hijau striking



beg diatas sebagai contoh jaaa..tapi aku nak lagi striking dari yang contoh ni..
design,,as simple as it is..macam yang kat atas tu pun dah ok...
nak sangat!!!!
huhuhu....


p.s : sekarang ni aku minat yang striking pulak...hijau striking..kuning striking...perghh...:DD
p.p.s : petang-petang dah merepek bukan-bukan daaa..huhu..
p.p.p.s : beg ni memang sangat-sangat nak...huhu...somebody can make my dream come true??

*itu saja...undur diri dulu...adiosss~

Saturday, 28 April 2012

kecelaruan maklumat

salam....

silalah tonton.....



.
.
.
.
.
ini bukan kes nak promote mamat ni...or nak bagitau yang aku memang minat mamat ni...tapi aku memang follow mamat ni sebab dia orang utara..n satu lagi sebab video dia semua best-best..hehe...ok..stop..back to topik...actually nak cakap..
apa yang dia cakap betul maaaa...aku pernah ada di situasi di mana aku mendapat maklumat yang berbeza-beza...perghhh..biasalaaa...manusia ni banyak buat silap...and aku jugak pernah buat tuduhan tanpa usul periksa...ish ish ish...xpatut-xpatut..sekarang dah insaf...sama-sama berubah yaa...apa-apa un nak buat,,mesti mendengar kedua belah pihak...bukan sebelah ja tau...tamo tamo tamo...:D
itu sahaja...ketemu lagi..adiossss~

p.s : saya rindu kawan-kawan saya...kawan-kawan sekolah saya..xkisah laa yang sekolah asma mahupu sekolah mrsm..
p.p.s : hope korang pun xlupakn aku yaaa...miss you all...
p.p.p.s : aku xpenah sombong..sentiasa doakan korang berjaya.. love korang..

demam

salam...

entry kali ini nak tulis berkaitan ngan penyakit demam...penyakit yang dah lali telinga aku dengar..hehe...bukan apa...aku nak cakap sebab kat umah aku ni boleh kata semua sedang dijangkiti virus demam...bermula pada adik aku yang bongsu,darjah6...kemudian diikuti adik aku bawah aku,form4...now..mak aku pulak...hohoho...dengar kata,,kawan-kawan aku pun ada juga yang demam...wahhhhh....~ ini seriussss....

by the way,walau macam mana pun situasi anda diluar sana,saya berharap anda semua dapat menjaga kesihatan..sekarang ni musim xmenentu....kejap panasss jaaaa...kejap hujannnnn....so,sebagai precaution...minum laaa air banyak-banyak...chooppppp!!!bukan air paip yeee!! minum laaa air yang sudah dimasak mahupun air mineral or sama waktu..air paip bukan xbagus..bagus...tapiiii..lagi bagus minum air yang dah dimasak...harap maklum yee....then,,banyakkan makan buah-buahan n sayur-sayuran..jangan memilih!!!!haaa....itu yang common laaa...

........................................................................................................................................................

*tadi jalan-jalan antar adik yang form4 tu balik asrama...aku agak nakal di atas jalan raya....lalalala...nak tau apa aku buat? TAK sengaja ok......ngeeee

apakah?? lalala.....jom follow story~

the story begin : nak dijadikan story...kotak biru tu kereta mak aku..dipandu oleh budak nakal...lalala~
pastu apa lagi...aku TERikut kereta depan aku tu haaa..aku pun blur TERikut sekali...after insiden tersebut barulah sedar akan tindakan yang tidak berasas tu...kemudian aku n adik-adikku melepaskan tawayang entahapapantah....lalalala~
moral of the story : bawa kereta ikut undang-undang jalan raya..bukan ikut kereta depan..ngeeee... :D
undur diri dulu....adiossss~~




tidur depan laptop

salam...
hohoho....tertidur depan laptop itu memang kebiasaan bagi aku...
especially bila wat kerja atas katil...memang laptop adalah bantal dakap aku..ngeeee~
actually,,aku dah menyimpan harapan dan berazam serta bertekad untuk menghabiskan lab report fluid mechanic aku nie haaaa...malangnya...

ibarat aku pada mulanya.....(bukan wajah sebenar)

after beberapa minit...aku pun xpasti

inilah hasilnya...huhu



..............................................................................................................................................................................................

alang-alang dah terjaga...aku terus updated blog sebabnya? aku tengok lab report,,mulut aku asyik menguap..
kejam betul...bila ngadap blog,,,perghhhhh...lajunyaaa tangan aku berlari atas keypad board ni....
dan inilah hasilnya...

p.s : lain kali kena lebih kuat berazam...jangan tergoda dengan katil
p.p.s : selamat malam...adiossss~~~

Friday, 27 April 2012

dear awak

salam....

dear awak..
saya empunya blog baru ini memohon kemaafan kerana pernah mengecewakan awak..
yea..memang salah saya..saya tau..tapi itu kisah lama..
saya padam blog lama saya pun sebab awak jugak..harap awak bahagia laaa bersama orang-orang disekeliling awak sekarang..

tulus ikhlas,
noname....



.......................................................................................................................................................................

hehehe...emo nampak...x emo sangat pun...ini sebab tadi ada majlis makan-makan sikit...birthday party my cousin..untung diaa sebab pakwe dia yang sponsor..pakwe dia orang sabahan..bila sebut bout sabah terus aku teringat about my pegawai..pegawai???lalala~ aku ROTU AIRFORCE di UiTM Shah Alam tu..ngeee..ok back to topik..

pakwe dia orang sabahan..kerja sebagai polis..jengjengjeng..dalam hati ni ada jugak laa terasa 'seronoknya dia' hehehehe...nak kata jeles xjugak...sebab aku pun ada orang yang aku sayang..but the most important now..saya sayangggg family dan rakan-rakan saya.....ngeeee....adiosss~~

p.s : happy birthday awak...semoga dirahmati..sorry la awak sebab kiter xdapat nak beli kek secret recipe untuk awak...lalalala
p.p.s : ni hadiah untuk awak..harap awak suka... :D

ni hadiah untuk awak..lalalala~

Of homelessness and hot rides

salam...ini adalah copy paste daripada Hlovate punya status di fb...yup...sy peminat setia Hlovate..

A conversation over tea : Of homelessness and hot rides.
____________________________

“Tak adil la kalau kita nak judge pasal Islam dengan tengok orang Muslim sekarang sebab kebanyakan Muslims sekarang ni pun bukannya betul-betul seratus peratus practice Islam.Tapi walau horrible macam mana pun seorang Muslim tu,Islam itself masih cantik jugak.”

“True.”

“Nak pakai contoh mudah,kita pakai analogi orang homeless dengan Ferrari sebijik la.Kalau kita tengok Ferrari merah seksi berkilat tu sebijik depan mata kita,tengok dari angle mana pun memang tetap lawa.Walaupun kalau letak Ferrari tu tengah-tengah kawasan setinggan.Lagi la nampak lawa sebab relativity dengan environment keliling buat dia nampak lagi lawa kalau nak banding letak dia kat tengah-tengah showroom."

Sudu mengacau teh di dalam mug. "Kira macam realiti sekarang la.In the midst of moral decay yang segala benda rosak and corrupt,lagi la Islam tu nampak macam sinar percahayaan agung ulung yang boleh menentang kegelapan azali,gitu?"

Terdiam.

"Kau terkedu tu sebab analogi aku ke laut ke,kau speechless?"

"Speechless dengan analogi kau punya bahasa." Sengih. "Tapi betul la tu."

Sengih berbalas.Sudu diletak ke dalam piring.

"Dan kalau kita nak pakai analogi a not-so-good-Muslim yang membawa Islam kononnya,boleh je kalau kita nak bayangkan orang homeless yang selekeh comot habis tu bawak Ferrari lawa tu.Ferrari tu masih tetap lawa.Tak kisah la siapa yang bawak pun.Ni bukan contoh aku reka,ni contoh yang aku baca.”

"Tapi berapa ramai antara kita yang jadi driver Ferrari yang selekeh serabai tu?" Mug teh dicapai.

Angkat kening double-jerk. "Nak jadi driver Ferrari yang smart kena usaha la.Ingat nikmat Ferrari tu sendiri senang nak dapat?Heh."

________
mari kita sama-sama jadi 'driver' Ferrari yang smart pakai tux atau yang sebangsa dengannya.kalau serabai nak bawak Ferrari apa kes?mencemar daulat Ferrari itu namanya,no?



*kenapa aku copy? hahaha...sebab aku asa nak share cerita ni...quite good...its not a story without meaning...betul jugak laa tu...aku xnafikan yang sekarang Islam ramai tapi xsepenuhnya Islam..cerita ini pengajaran untuk diri aku jugak...ok..aku undur diri dulu...adioss~

Thursday, 26 April 2012

tersebutlahhhhh

salam...jom layan story jap....cilok dari fb jugak....

BOY : Dik! kira dik...
DIK : Makan apa bang?
BOY : Nasi goreng biasa dengan ais kosong
GIRL : Saya punya nasi goreng thai dengan fresh orange.
DIK : Sekali ka bang?
BOY : Tak tak, asing-asing.
GIRL : Awk ni tak gentlemen langsung...
BOY : Laaa bila masa saya kata nak belanja awak makan?
GIRL : Memang la awak x cakap. tapi boyfriend kan kena belanja girlfriend dia.
BOY : Siapa cakap kena buat mcm tu?
GIRL : Tak ada orang cakap tapi dah itu kan kebiasaan. Lumrah. Semua couple macam tu la.
BOY : Owh... Kalau mcm tu saya ni luar biasa sikit la. Awak bukan tanggungjawab saya lagi. Habiskan duit untuk awak beribu-ribu pun belum tentu awak akan kahwin dengan saya lagi.
GIRL : .......



moral of the story : couple jugak...tp jangan salah tafsirkan couple itu yeee....selagi belum diakad nikahkan...xsemua kita boleh sharing is caring ngan pasangan kita....itu sahaja...xnak merepek meraban daaa...adiosss~


p.s : blog ni moden sangat r...xreti nk edit layout...wawawa..somebody ley tolong ajarkan? huhu

battleship vs the avengers'

salam........


movie wajib tengok......
hoho...battleship n the avengers...kenapa aku nak sangat tengok? sebab battleship ni ada rihanna berlakon...teringin nk tengok dia..nak kata minat dia....biasa jaaa...sebab nk tengok seorang artis yang sebelum ni menyanyi mengubah haluan ke berlakon...kalau best,,ok laaa..kalau xbest,,kita kena support..lalala~ the avengers pula sebab aku minat cerita hero2 ni...plus,,cerita ni mengabungkan banyak hero..perghhh.....xsabarnyaaa....huhu

mesti korang cakap "eh,,bukankah battleship dh ada kat pawagam?"
yeeeaaaaaa.....sayaaa tauuuuuuu....tapi xberkesempatan lagi nak tengok...wawawa...

ok..enough..terover feeling plak kn...itu jaaa kot...jumpa lagi...daaaaa

followers

salam....hehe...tq kepada mereka yang sudi follow..
blog masih baru...xberapa best..
tapi bila tadi online...nampak ada followers,,,
semangat ja tangan ni nak taip...hehe

itu ja nk cakap...later sy update lagi...tq yaaaa~ :)

Tuesday, 24 April 2012

luahan hati

ok....
gempak je kn? huhu..sebenarnya..aku masih lagi kontact ngan si F...kalau penah terbaca bout blog lama..aku penah cerita bout si F..yup..xdinafikan..si F tu my ex...my first love maybe..sekarang..kitorang sebagai kawan jaaa....ngeee..sebab dia dah berpunya...cantik awek dia..malangnyaaaa...

jeng...jeng..jeng...

dia xbahagia pun dengan awek dia tu....selalu gak ngadu kat aku..aku serba salah..sebab aku masih sayang dia...walaupun aku penah kapel ngan si A after si F ni...tapi apa bley buat..huhu...
orang cakap..kalau ad jodoh xkemana kan? yup...! betul tu....huhu..
dia cakap camni ngan aku..
"kan best kalau dapat jumpa.."
aku plak...-.-'
speechless...
wahaaa...its happen again....
lalalalala...~~

datz all....ketemu lagi..daaa~

untitled

salam...
haha...aku agak bengong jugak sebab penah delete blog lama...camtu laa kn...apa pun xboleh...nak dijadikan cerita...lately ni aku memang nakal...nama pun budak nakal...haha
so...kenapa macam tu? 
sebab sekarang aku terasa menyesal delete blog aku..sebab? aku yang gatai tangan..suka buat sesuatu tanpa berpikir panjang..hanya pikir untuk keseronokan diri sendiri...tahniah... :)

itu sahaja..next ketemu lagi...daaa~

Monday, 23 April 2012

new blog

salam...
after fews month.............blog ni wujud kembali tapi dengan rupa baru...sengaja padam blog yg lama..tutup blog lama...buka blog baru..ada laa beberapa faktor yang terpaksa aku rahsiakan..mungkin 1hari nanti budak nakal ni akan story..who knows....:) 
dat's all sebagai pembuka kata...
semoga all readers mendapat rahmat dariNya..